NXT Masterclass

NXT Masterclass

Krijg jij vanuit de organisatie veel middelengeörienteerde vragen en word jij vaak te laat betrokken in het proces waardoor je uiteindelijk vooral bezig bent met het realiseren van de middelen terwijl je toegevoegde waarde juist ook ligt in het meedenken? Dan is NXT Masterclass op basis van de Media NXT methodiek interessant voor jou. Tijdens de NXT Masterclass leer je op basis van de Media NXT methodiek hoe je vanuit een integrale benadering je strategische rol kunt pakken in de organisatie.

Voor wie?

Voor communicatie adviseurs die meer op strategisch niveau willen opereren en de vertaalslag willen maken naar nieuwe media. In het bijzonder voor communicatie adviseurs in de volgende sectoren: dienstverlening, energie, retail, (semi)overheid, maatschappelijke organisaties, woningcorporaties.

Wat levert het op?

Na de NXT Masterclass kun jij als communicatie adviseur op basis van het Media NXT spel workshops modereren waarbij je inzichten en inspiratie uit de organisatie haalt en vertaalt naar een gedragen marketing en communicatiestrategie met een focus op nieuwe media.

Programma

Het programma bestaat uit de volgende 4 onderdelen:

1. Strategiebepaling

Wat is ons doel? Wie zijn we? wat is ons DNA? Wat is onze corporate story? Welke kansen zijn er? En hoe willen we dat de klant ons ziet? Deze vragen beantwoorden we aan de hand van het inspirerende archetype model. Ook leer je op basis van stellingen discussie en interactie te begeleiden.

2. Klant inzicht

Wie is onze droomklant? Wat is zijn context? Hoe ziet zijn klantreis eruit? En op welk(e) contactmoment(en) willen we inspelen en onder de aandacht komen? Ook klantbeleving en storytelling komen hier aan bod.

3. Propositie en creatie

Hoe vertalen we onze positionering naar een pakkende propositie? Dit doen wij op basis van ons propositiemodel waarin behoefte-belofte-bewijs centraal staan.

4. Middelenbepaling

Hoe komen we tot een effectieve crossmediale inzet van middelen. En hoe verdelen we zo effectief mogelijk ons budget over de verschillende middelen? Dit beantwoorden we aan de hand van de route die komt uit de klantreis waarbij per categorie acties bedacht worden.

Locatie

De NXT Masterclasses worden tweemaandelijks gehouden in onze inspirerende ruimte in het SX gebouw op Strijp-S in Eindhoven. In geval van groepen kan in overleg uitgeweken worden naar een andere locatie.

NXT Community

Als deelnemer van de NXT Masterclass ben je automatisch lid van de NXT Community. Hier delen wij kennis en ervaringen met elkaar die wij ook gebruiken voor updates van onze Media NXT producten.

Voordelen

  • Middelenoverstijgende, integrale benadering
  • Methodiek vanuit commitment en draagvlak
  • Verschillende disciplines aan tafel
  • Kort en resultaatgericht strategietraject
  • Snel en effectief uit te rollen in organisatie

Module (kosten ex btw)

Kosten voor NXT Masterclass module op basis van 2 masterclasses is 3.500 euro per deelnemer. Dit is inclusief licentie voor 1 jaar gebruik van het Media NXT spel.

Licentiekosten voor de jaren erna zijn 1.250,00 euro per jaar.

*Bij meerdere inschrijvingen vanuit dezelfde organisatie bieden wij een relatiekorting.

Wil jij vanuit een integrale benadering je strategische rol pakken in de organisatie door je collega’s te betrekken bij de te ontwikkelen communicatiestrategie?

Schrijf je dan direct in voor de NXT Masterclass.